Симулятори зброї в ЗСУ. Нова епоха відновлення після руйнації армії владою та політиками (відео)

Після 30 років нищення владою та політиками Збройних сил України війна призвела до потужного поштовху впровадження авіатренажерів і симуляторів зброї у ЗСУ, особливий стрибок відбувся під час повномасштабного вторгнення.

Симулятори зброї в ЗСУ. Нова епоха відновлення після руйнації армії владою та політиками (відео)

У той момент, коли прийшло розуміння, що війну ми можемо виграти виключно дронами, авіацією і високотехнологічною зброєю, а для цього треба в короткий термін перетворити піхоту на армію пілотів дронів, артилерію на операторів сучасних хаймарсів та цезарів, ппо на операторів патріотів та айрісів, а авіацію пересадити на F-16 в дуже стислий термін, без допомоги симуляторів це не можливо.

Тільки симулятори зброї зберегають шалений фінансовий ресурс при навчанні. Наприклад, один постріл з джавеліна коштує 30 тисяч доларів, а піхотинцю, щоб гарно навчитись, їх бажано зробить декілька сотень, те ж стосується і сотень тисяч доларів для стінгера та іншіх ПЗРК. Один повітряний бій з пуском ракет повітря - повітря чи скальпів повітря - земля - це вже десятки мільйонів доларів. А щоб навчити пілота нищити ворога, то це сотні годин нальоту і сотні пусків. Тому чим точніше моделює симулятор зброю, тим вище виживаємість пілотів, мільйони доларів економить держава на тренування, щоб потім більше закупити реальну зброю для фронту, тому фактично симулятори окупаються за тиждень тренувань.

Симулятори вибачають помилки, а хмарні технологіі обʼєднанують підрозділи і ескадрільї пілотів для бойової злагодженісті впритул до взаємодії між родами військ при глобальному моделювані бою. Без тисяч гарно навчених пілотів дронів, F-16 та операторів зброї - це помилки в бою, не ефективне використання боєкомплекту, втрата дронів, чи коштовної зброї і головне життів - та програш в бою. Без вмілого пілота чи оператора будь-яка, навіть сама потужна зброя, це просто шмат заліза.

Інженери фонду інноваційних оборонних технологій нове покоління без копійки державних коштів обладнали більшість авіабригад і учбових центрів новітніми авіа симуляторами та класами тактичної підготовки F-16, МіГ 29 та Су 27.

Принципово змінилася і якість симуляторів від банальних гральних імітаторів на ноутбуках до мультиюзерних хмарних платформ з віртуальною реальностью з повнофункціональними кабінами та моделюванням групових боїв з РЕБ, та ППО.

Хоча іноді і наші симулятори в аеробригадах попадають під удари рашиських ракет, але ми їх швидко відновлюємо, на то вони і симулятори.

Окрім авіасимулятоів, якими займається фонд, необхідні класи інтерактивніх тирів для піхоти, спецпризначинців, ССО. Це і симулятори стрілецької зброї, протитанкових засобів ураження типу джавелін чи нлав, комплексів тактичної злагодженості, парашутні тренажери авіадесантування. Артилерія, системи цілевказання, радіолокаційні комплекси, зенітно-ракетні війська, військово морськи сили теж мають свої класи тренажерів і зачасту симулятори вбудоваються беспосередньо в бойову техніку та комплекси зброї для більш реалістичного навчання.

Віртуальна симуляція ефективно використовується і в навчанні тактичній медицині, і навіть в реабілітації поранених, але це інше завдання.

Основне завдання було - підняти майже з нуля технології тренажерів авіасимуляторів від того одоробла, яке ми побачили в 2014 році в аеробригадах, не працюючий тренажер 80 років, що займав ангар розміром зі шкільний спортзал з допотопними камерами та навіть макетом аеродрому, до останніх сучасних хмарних технологій з віртуальною реальністью. Для цього нашим інжинерам знадобилося об’їхати виставки та тренувальні центри і перейняти досвід Польші, Франції, Австріі, Британіі до Арабських Еміратів.

Для створення повнофункціональних кабін за 2 роки війни наши інженери здійснили стрибок і фактично створили революцію в тренувальних класах в військово-повітряних силах. Пілоти і командири в захваті і вдячні за можливість швидко прогресувати та оволодівати сучасною зброєю - запорукою перемоги у війні високих технологій. Інженер створює, гарно готує зброю і навчає пілота, пілот ефективно використовує зброю на полі бою: це і є ідеальна синергія перемоги, і симулятори відіграють одну з самих важливих частин підготовки. Слава Україні. Професійний інженер і пілот - запорука перемоги.

Джерело: zozulpalevo.blogspot.com

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення