Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)

У Дарницькому районі столиці учора пізно ввечері поблизу озера Тягле сталась дуже масштабна пожежа. Там горів очерет і трава. Вогнеборцям довелось використовувати всюдиходи та дрони, аби дістатись до осередку вогню. Схоже на підпал, який вигідний забудовнику.

Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)

У КМВА повідомили, що внаслідок пожежі на Осокорівських озерах вигоріло близько 3 гектарів території, зокрема і частина ландшафтних заказників "Осокорівські луки" та "Озеро Тягле".

"Щодо причин пожежі – ще вчора я звернувся до правоохоронців щодо розслідування події. Розглядатимуться всі версії, в тому числі і вірогідний підпал", - заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Аби ліквідувати пожежу в екопарку "Осокорки", до ліквідації залучили всюдиходи та дрони. У ДСНС пояснили, що через паводок та болотяну місцевість звичайні машини не могли підʼїхати. У небо підіймали БПЛА, аби ближче дістатись до осередку вогню.

Активісти підозрюють, що причиною займання є підпал. ГО "Екопарк Осокорки", який виступає проти незаконної забудови південних Осокорків, пише, що раніше їм погрожувати підпалити територію екопарку. За словами ГО, мета підпалу — "знищити все живе, щоб потім було легше розширювати забудову". У лютому організація повідомляла, що забудовник Stolitsa Group почав знищувати ліс поблизу озера Небреж.

"Громада підозрює в замовних діях забудовника Stolitsa Group, який гамагається знищити і забудувати 200 гектарів останньої зеленої зони на Осокорках", — повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова.

Сергій Попко повідомив, що на території екопарку встановлено чергування пожежних підрозділів ДСНС та розрахунку БПЛА для моніторингу можливих повторних займань.

Нагадаємо, що пожежа виникла вчора, 5 березня, біля озера Тягле на площі приблизно трьох гектарів. Її було локалізовано о 23:15 та ліквідовано - о 23:57. Рятувальники зафіксували, що сталося загоряння сухої трави та очерету на відкритій території. Гасіння пожежі було ускладнено підтопленням під’їзних шляхів. Крім рятувальників до ліквідації вогню долучилися екоактивісти та небайдужі мешканці Києва.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення